Leerlingen lopen rondje op Memorial

De leerlingen met Nafi Thiam. Foto: rr

Leerlingen lopen rondje op Memorial

Print
Lier / Boechout - Tweedejaars uit Sint-Ursula Lier en het Sint-Gabriëlcollege Boechout hebben vrijdag tijdens de Memorial Van Damme mogen deelnemen aan de Magic Relay, een 4x100 meter voor schoolploegen.

De Lierse meisjesploeg en de Boechoutse jongensploeg kwalificeerden zich beiden als snelste team van de provincie Antwerpen. Ze namen het in de 4x100 meter op tegen de snelste teams uit de andere provincies. De meisjes van Sint-Ursula eindigden derde in hun wedstrijd, de jongens van Sint-Gabriël zesde.

"Het is voor hen een overweldigend gevoel om tijdens zo'n event en voor 40.000 toeschouwers een race te mogen lopen", zegt Joeri Hullak, leerkracht lichamelijke opvoeding aan Sint-Gabriël. "Ze mochten dan ook nog eens op de foto met Nafi Thiam en konden ook de broers Borlée en Daphne Schippers van dichtbij bewonderen. Een unieke ervaring!"

Ook voor de medeleerlingen uit het tweede jaar van beide scholen werd de uitstap naar de Memorial een dag om nooit te vergeten. Zij mochten gratis met de bus mee naar het stadion.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio