© Wout Engels

Rosekapelle ‘meer dan een straat’

In de Rosekapellewijk vonden dit weekend de 33ste wijkfeesten plaats. De gemeente schonk twee speciale verkeersborden. Het buurtcomité wordt zo beloond voor het vele werk doorheen de jaren.

Wout Engels

De Rosekapellewijk ontstond aan het einde van de jaren 70, toen de weilanden tussen Borsbeek en Wommelgem stelselmatig vol werden gebouwd met huizen. In de Rosekapellestraat woonden de eerste mensen en de wijk die daarrond groeide kreeg dezelfde naam. 34 jaar geleden richtten enkele buurtbewoners een wijkcomité op en een jaar later was ook het eerste wijkfeest een feit.

“Toen woonde hier nog maar weinig volk en was het eigenlijk een reden om eens samen iets te drinken”, zegt Paul Adriaensen van het comité. “Naarmate de wijk groter werd en er steeds meer mensen kwamen wonen, werden de feesten ook groter. Naast deze activiteit organiseren we ook een tweejaarlijkse garageverkoop, een evenement rond Halloween, een quiz en een burendag. We helpen met mensen van de wijk ook mee met de burgerwacht en staan ook op de kerstmarkt. De buurt leert elkaar op die manier kennen en zo laten we de wijk leven."

De inspanningen van het comité gingen niet onopgemerkt voorbij en het gemeentebestuur onthulde dit weekend twee speciale verkeersborden die aan twee invalswegen van de wijk zullen bevestigd worden. Op de borden prijkt het logo van de wijk: ‘meer dan een straat’.

“Want iedereen denkt meteen aan de Rosekapellestraat, maar we zijn meer dan dat”, legt Adriaensen uit. “We zijn zeer vereerd met dit gebaar van de gemeente. Blijkbaar dragen we ons steentje bij aan de leefbaarheid van Borsbeek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners