Costa Duffla klaar voor hittegolf

Foto: Wout Engels

Costa Duffla klaar voor hittegolf

Print
Duffel - Zomerevent Costa Duffla heeft sinds vorig weekend haar zand weer uitgestrooid op het Van der Lindenplein. Net op tijd dus voor die eerste échte hittegolf van het jaar. Tot zondag staan er nog heel wat activiteiten op het programma.

Costa Duffla brengt voor het tweede jaar op rij de vakantiesfeer naar het Duffelse Van der Lindenplein. Aan de Netedijken ligt sinds vorig weekend een tijdelijk strand klaar voor zonnekloppers die niet in de file richting kust willen staan. Naast het strand is een zomerse cocktailbar opgetrokken en er zijn ook springkastelen en een beachvolleybalterrein voorzien. De timing van deze tweede editie kon niet beter, nu de rest van de week bloedheet belooft te worden.

“We hebben inderdaad geluk met het weer, dat was vorig jaar wel anders”, zegt mede-organisator Joris Rayen. “Het voorbije weekend hebben we rustig kunnen opwarmen, we zijn klaar om de komende dagen heel veel volk te ontvangen. Hopelijk kunnen we er een topeditie van maken.” Costa Duffla doet een beroep op ruim 120 vrijwilligers die achter de bar zullen staan, tafels afruimen en alle activiteiten in goede banen leiden. “Onze vaste ploeg telt tien personen, die zijn hier zo goed als permanent aanwezig”, vertelt Rayen. “Om alles te kunnen bolwerken krijgen we hulp van een aantal jeugdbewegingen en sportclubs. Gelukkig maar.”

Vandaag staat er een kids-namiddag op het programma, donderdag is het tijd voor een after-work vanaf 17 uur. Het weekend wordt vrijdagavond ingezet met een spetterende fuif. Zaterdag volgt er dan een Kubb-toernooi en geeft coverband M.I.A. om 20 uur een optreden. Costa Duffla eindigt op zondag 28 augustus.

Het pop-upstrand is elke dag geopend vanaf 13 uur, de toegang is gratis.

www.costaduffla.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio