Boekensteun van Nette (12) wint wedstrijd

Nette met 'mammie' Eveline Geysemans. Foto: Wout Engels

Boekensteun van Nette (12) wint wedstrijd

Print
Lier / Nijlen - De 12-jarige Nette Dedapper uit Nijlen heeft de publieksprijs van de Design With a Heart-wedstrijd van Handicap International gewonnen. De leerlinge van het Lierse Sint-Gummaruscollege ontwierp een speciale boekensteun voor haar verlamde oma Eveline.

Veertien jaar geleden kwam de grootmoeder van Nette Dedapper zwaar ten val met haar fiets. Ze brak haar nek en is sindsdien zo goed als helemaal verlamd. Na een lange revalidatie kreeg Eveline Geysemans (66) toch nog wat beweging in haar rechterarm, zodat ze zich kan voortbewegen in een elektronische rolstoel. Op school moest Nette dit jaar een voorwerp uitvinden dat het dagdagelijkse leven zou kunnen vergemakkelijken. Ze koos voor een boekensteun waarmee haar oma opnieuw van een goed boek zou kunnen genieten.

Onder aanmoediging van haar familie zond ze haar creatie ook in voor de publieksprijs van Design with a Heart, een wedstrijd van Handicap International. Ook daar werd er gezocht naar uitvindingen die het leven van mensen met een beperking vergemakkelijken. Via het internet konden mensen aangeven wat hun favoriete uitvinding was. En met ruim 3.800 stemmen achter haar naam won Nette de wedstrijd met glans. Ze mocht deze week een cheque van 500 euro gaan ophalen in Brussel.

“Wat een ervaring, een dag om nooit meer te vergeten”, zegt Nette uitgelaten. “Ik moest mijn uitvinding voorstellen aan een zaal vol met mensen. Alles zag er erg chique uit en achterin de zaal stonden heel wat fotografen en cameramensen, echt spannend. Gelukkig was gans mijn familie meegekomen om me aan te moedigen. Uiteraard ben ik zeer tevreden met de overwinning, maar ik hoop toch vooral dat ik met mijn uitvinding andere mensen kan helpen."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio