TheaterWater geeft opbrengst weg

Print
Duffel - Jongerencentrum Den Daak organiseert al sinds 2000 elke dinsdag van augustus TheaterWater aan kasteelruïne Ter Elst en dat is dit jaar niet anders. Alle inkomsten van het zomerfestival gaan integraal naar het renovatieproject van het centrum.

TheaterWater ging overigens gisteravond al van start met optredens van de komieken David Galle, Kamal Kharmach en Gunter Lamoot. De organisatoren van JC Den Daak serveren naast humor dit jaar ook nog magie, theater en muziek.

“Volgende week dinsdag hebben we met het verrassende theater van Stefan Paridean en de bekende illusionist Gili heel wat mystiek op de planken staan”, zegt mede-organisator Dorien De Beukeleer. “Op 23 augustus is het lokale Garageteater te gast, dat het stuk Eufrasiespeelt ten voordele van het dagcentrum voor jongdementerenden De Toren. Ook woordkunstenaar Jee Kast komt dan langs. We sluiten TheaterWater op 30 augustus af met een muzikale noot: eerst het licht gestoorde duo Tegen Beter Weten In, gevolgd door de jazz en swing van de VRT Bigband. Die laatste brengt Günther Neefs en Paul Michiels als special gasten mee naar Duffel.”

De inkomsten van het zomerfestival worden door de organisatoren geïnvesteerd in de werking van jeugdhuis Den Daak. “Ons huidig gebouw, gelegen naast Cinema Plaza, wordt over enkele maanden met de grond gelijk gemaakt”, zegt De Beukeleer.

“De komende twee jaar vertoeven we vertoeven in het oude postgebouw aan de Gustaaf Van der Lindenlaan, terwijl onze stek in de Handelsstraat opnieuw wordt heropgebouwd. Het gemeentebestuur heeft in budget voorzien om dat nieuwe jeugdhuis te bouwen, maar vroeg ons wel om met eigen middelen de inrichting te bekostigen. We hopen daarom, nog meer dan anders, op een mooie en zonnige editie.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio