Kafé Kasserol klaar om vier dagen hongerigen te spijzen

Kafé Kasserol bracht vorig jaar bijna 20.000 mensen op de been. Foto: Wout Engels

Kafé Kasserol klaar om vier dagen hongerigen te spijzen

Print
Lier - Na het succes van vorig jaar, toen 20.000 bezoekers afzakten naar het eerste foodtruckfestival Kafé Kasserol, wordt het stadspark van 12 tot 15 augustus opnieuw omgetoverd tot een culinaire en culturele hotspot.

Foodtruckfestival Kafé Kasserol keert deze zomer terug naar het stadspark van Lier. Na een geslaagde eerste editie in augustus van vorig jaar, met bijna 20.000 bezoekers in drie dagen, streek het festival in mei van dit jaar ook neer in Geel. De tweede Lierse editie zal dankzij Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart vier dagen tellen.

“We bouwen het park opnieuw om tot een culinair en cultureel paradijs”, zegt medeorganisator Tom Van Nuffelen. “Langs de paden van het park worden er in totaal achttien foodtrucks opgesteld, waarbij we bewust kiezen voor een zo breed mogelijk aanbod. Van Mexicaans, Frans en Thais tot de traditionele Belgische keuken: de bezoekers kunnen op Kafé Kasserol kennismaken met voedsel van over de hele wereld.”

Tegenover dat internationale en culinaire aspect staat een ruime lokale poot, die vooral de stad Lier in de kijker moet zetten. “De Lierse muziekacademie verzorgt op maandag een jazzconcert en we schakelen ook de kunstacademie in voor de aankleding van het park. Daarnaast leggen de Moedige Bootvissers vanaf het festivalterrein boottochten in door de binnenstad, komen de Lierse Keersters en de reuzen van de Gilde van ’t Groot Volk langs én plaatsen we ook Pallieter centraal, die honderd jaar geleden door Felix Timmermans gecreëerd werd.”

Kafé Kasserol is van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus gratis te bezoeken in het park in de Netelaan. Het festival opent op vrijdag om 16u, de andere dagen om 12u.

www.kafekasserol.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio