Hulgenrodebos nu ook open voor grote publiek

Schepen Tom Verboven en Francine Van Rompaey (vzw Koraal) verklaren het bos voor geopend. Foto: Wout Engels

Hulgenrodebos nu ook open voor grote publiek

Print
Borsbeek - Borsbeek heeft er een nieuw stukje groen bij. Aan de grens met Wommelgem werd het Hulgenrodebos onder de doopvont gehouden. Vier boswachters zullen het gebied onderhouden.

Het domein van Hulgenrode strekt zich uit over de gemeenten Borsbeek en Wommelgem en is eigendom van vzw Koraal, een speelpleinwerking voor Groot-Antwerpen. De totale oppervlakte van het bosrijke gebied bedraagt 17 hectare. De gemeente Borsbeek heeft de 3,5 hectare die op haar grondgebied ligt, nu in bruikleen gekregen. Het bos werd zaterdag officieel geopend.

“Dit prachtig stukje natuur aan de rand van onze gemeente bevat heel wat hoge, oude bomen en is rijk aan flora en fauna”, zegt schepen van Milieu Tom Verboven (Groen). “Spechten, buizerds, hazen en zelfs de zeldzame houtsnip hebben hier hun thuis. Eindelijk kunnen we het bos nu ook openstellen voor onze inwoners.”

Rond het bos werd een omheining geplaatst en aan de Corluylei staat voortaan ook een hek. Vier boswachters, onder wie oud-gemeentesecretaris Luc De Busser, zullen het hek elke ochtend openen en 's avonds opnieuw sluiten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio