© Wout Engels

Dystopia klaar voor derde editie

De organisatoren van het housefestival Dystopia zitten in de laatste rechte lijn richting derde editie. Op 9 juli staan grootheden uit het genre zoals DJ Sneak, Josh Wink en Smos op het podium in Fort 3.

Wout Engels

Ruim drieduizend houseliefhebbers zakten in juli 2015 af naar een zonovergoten tweede editie van Dystopia. Het jonge festival koos vorig jaar resoluut voor housemuziek en dat wierp haar vruchten af. Voor de derde Dystopia blijven de organisatoren het ingeslagen pad volgen.

“We trekken dit jaar de kaart van I’m A House Gangster, het befaamde concept van DJ Sneak”, zegt Tanja Rogiest. “Na succesvolle doortochten in Ibiza, Londen en Miami brengt de Amerikaanse dj zijn concept op Dystopia voor de eerste keer naar België.”

Josh Wink is naast dj Sneak de tweede grote naam op de affiche. De iconen uit de housescene worden vergezeld door onder anderen Darius Syrossian, Hector Moralez, Niels Feijen en Smos.

Fort 3 vormt ook dit jaar het decor van het festival. De locatie fungeert niet alleen als gastheer, maar speelt een actieve rol bij de vormgeving van Dystopia. “We stemmen er de decoratieve en artistieke aspecten van het festival op af”, zegt Christophe Van Hostauijen. “Het terrein zal ingekleed zijn in hout, zwart en wit, het Fort doet de rest.”

Dystopia heeft van bij de start consequent ingezet op een groen imago. Ook die lijn wordt doorgetrokken. “We willen onze voetafdruk klein houden”, zegt Van Hostauijen. “We moedigen de bezoekers aan om met het openbaar vervoer of per fiets naar het festival te komen en sorteren én verwerken afval op het terrein. Onze verlichting zal volledig uit energiezuinige ledlampen bestaan.”

www.dystopiafestival.com