© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Straaljager pronkt boven parking AED

Het vernieuwde complex van AED Studios heeft er een extra blikvanger bij. Op de parking van het bedrijf werd gisteren een F-104 Starfighter op een sokkel bevestigd.

Wout Engels

De straaljager werd vorige maand al naar de parking van het audiovisuele bedrijf vervoerd. Gisteren werd het gevaarte van ruim 5 ton door twee kranen op een sokkel gehesen. De F-104 Starfighter is 17 meter lang, heeft een spanwijdte van 7 meter en werd vroeger gebruikt door het Duitse leger.

“We hebben het vliegtuig nu wel van een Belgisch vlaggetje voorzien”, lacht Filip Van Vlem, communicatiemanager bij AED. “In de jaren zestig was het een zeer geavanceerde vechtmachine, die omwille van de vele ongelukken de bijnaam ‘Widowmaker’ met zich meekreeg. De F-104 werd na zijn actieve dienst eigendom van een Nederlandse verzamelaar. Nu hebben wij het toestel overgekocht en maakt het zijn laatste vlucht over onze parking.”

De straaljager vormt een onderdeel van een beroemde filmscène die AED Studios wil nabootsen. “In september wordt er rond de sokkel nog een op maat gemaakte King Kong-hand geplaatst”, zegt Van Vlem. “Die hand zal het vliegtuig als het ware vastgrijpen. Een duidelijke knipoog naar onze bezigheden binnen de entertainment- en filmsector.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio