© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 2

Doe-dag voor senioren bij WZC Compostela

Tientallen senioren hebben gisteren deelgenomen aan de elfde doe-dag van woonzorgcentrum Compostela, het OCMW en gemeente Borsbeek. De sportievelingen gingen aan de slag met petanque, yoga en darts.

Wout Engels

De doe-dag voor senioren is een jaarlijks initiatief van woonzorgcentrum Compostela en wordt ondersteund door de gemeente, het OCMW en gezondheidsorgaan Logo Antwerpen. De dag wordt traditiegetrouw tijdens de week van de valpreventie georganiseerd. Voor maar 5 euro konden senioren zich een hele dag uitleven tijdens verschillende activiteiten.

“We proberen elk jaar een ander programma op te stellen en luisteren ook naar suggesties van de mensen zelf”, zegt Annie Coninx, stafmedewerker bij Compostela. “Dit jaar zijn we voor sport en spel, yoga, darts en petanque gegaan. Door het mooie weer kon een aantal activiteiten buiten plaatsvinden. We hadden ook de sporthal Ter Smisse tot onze beschikking.”

De 37 deelnemers werden opgedeeld in vier groepen en legden zich om de beurt toe op een van de vier senior-vriendelijke sporten. Tijdens de middag konden ze in het woonzorgcentrum terecht voor soep en broodjes. De dag werd afgesloten in het dienstencentrum van Compostela door een receptie met gezonde hapjes.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio