Technopolis ontvangt de uitvinders van morgen

Print
Mechelen - Technopolis in Mechelen was woensdag het decor voor de finale van IoTopia, een nieuwe wedstrijd voor laatstejaars rond internet en technologie. De leerlingen van KS Joma uit Merksem waren de slokop van de eerste editie, presentator Tom Lenaerts praatte de boel aan elkaar.

De gloednieuwe wedstrijd IoTopia – Internet-of-Things – bood leerlingen uit de derde graad van over het hele land de kans om op een tastbare en speelse manier kennis te maken met internet en technologie. Ze konden in klasverband en onder professionele begeleiding van experten aan een eigen technologisch project werken. In totaal namen ruim 250 leerlingen uit 45 verschillende scholen deel aan deze eerste IoTopia.

Uit de 117 ingezonden projecten koos een jury tien finalisten, die hun project gisterennamiddag in Technopolis mochten komen voorstellen. Tv-figuur Tom Lenaerts, die naar eigen zeggen niets van technologie kent, verzorgde de presentatie van de finale. 

Lichtsystemen die automatisch herkennen hoeveel verlichting er in een ruimte moet zijn en u een bericht sturen wanneer u het licht hebt laten branden, automatische treinen of een apparaat dat uw kippen op tijd te eten geeft: de finale inzendingen stonden bol van de creativiteit en originaliteit.

Het Ensorinstituut uit Oostende was met drie finaleplaatsen de grote favoriet, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor het Katholiek Scholencentrum Joma uit Merksem. De Antwerpse school ging met de eerste twee plaatsen lopen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio