© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 12

Vrachtwagens tonen gevaren dode hoek

De vierde, vijfde en zesde leerjaren van het Sint-Jozefinstituut en De Klinker hebben les gekregen over de gevaren van de dode hoek bij trucks. Een demonstratie met drie vrachtwagens toonde gisteren waar de leerlingen op moeten letten.

Wout Engels

Op de parking aan de watertoren stonden gisteren drie vrachtwagens opgesteld. De gemeente organiseerde er voor de tweede keer een reeks lessen rond de gevaren van de dode hoek. “Supermarktketen Colruyt, transportbedrijf Dockx en bouwonderneming Cordeel zijn zo vrij geweest om elk een truck te leveren”, zegt schepen van Onderwijs en Jeugd Kristof Van de Velde (N-VA).

“Enkele gemachtigde opzichters en vrijwillige ouders hebben de oudste leerlingen van basisschool De Klinker en het Sint-Jozefinstituut op een aantal zeer belangrijke gevaren in verband met de dode hoek bij vrachtwagens gewezen. Ze hebben daarvoor een cursus gevolgd”, zegt de schepen.

Het parkeerterrein was voor de lessenreeks een hele dag afgesloten voor het verkeer. De leerlingen werden eerst rond de vrachtwagens geleid en mochten daarna inschatten waar ze dachten dat een truckchauffeur hen zou kunnen zien. Daarna klommen ze aan boord van de voertuigen om zelf eens te ervaren welk uitzicht een bestuurder precies heeft.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio