Ju jitsuka Paul Pauwels behaalt negende dan

Foto: Wout Engels

Ju jitsuka Paul Pauwels behaalt negende dan

Print
Lint / Mortsel - Mortselaar Paul Pauwels beoefent al 42 jaar de Japanse vechtsport ju jitsu. Hij zag zijn carrière zaterdag bekroond door het behalen van de negende dan, de op één na hoogste rang binnen deze sport.

Ju jitsu is een Japanse zelfverdedigingssport die zijn oorsprong kent bij de samoeraistrijders van weleer. Die moesten zich ook ongewapend kunnen verdedigen. 63 jaar geleden werd in Mortsel Satori Kwai opgericht, een club die naast judo ook ju jitsu aanleert. Op zijn 17de sloot Paul Pauwels (59) zich bij deze club aan. 

“Ik begon toen net uit te gaan en dan gebeurde het wel eens dat er ergens een vechtpartij uitbrak”, zegt Pauwels. “Ik voelde me op zulke momenten echt niet zelfzeker en ging op zoek naar iets om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Via een vriend kwam ik in contact met Satori Kwai."

Pauwels begon zelf les te geven aan de leden van Satori Kwai en klom stelselmatig op in de verschillende rangen van het ju jitsu. Zaterdag ontving hij uit handen van Frank Engelen, technisch directeur van de ju jitsufederatie, zijn negende dan.

***LEES VANDAAG ALLES IN GAZET VAN ANTWERPEN - EDITIE ZUID***

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio