Vuurwerkbedrijf gaat voor België naar internationaal festival

Foto: GVA

Vuurwerkbedrijf gaat voor België naar internationaal festival

Print
Borsbeek / Boechout - Het Boechoutse HC Pyrotechnics van Cliff Hooge mag deze zomer ons land vertegenwoordigen op het gerenommeerde vuurwerkfestival in het Duitse Hannover. Het bedrijf is niet aan zijn proefstuk toe.

Het blijft hard gaan voor vuurwerkspecialist HC Pyrotechnics. Het bedrijf mag in september deelnemen aan het 26ste Internationale Vuurwerkfestival van Hannover, een van de meest prestigieuze vuurwerkevenementen ter wereld. Zaakvoerder Cliff Hooge en zijn team zullen het er opnemen tegen vier bedrijven uit Duitsland, Frankrijk, Canada en Oekraïne. Ons land heeft zo voor het eerst sinds 2003 een afgevaardigde op het festival.

"We stellen ons elk jaar maar voor één internationaal festival kandidaat", zegt Hooge. Hannover is wereldwijd gezien een zeer grote naam, met altijd een sterk deelnemersveld. Bij die geselecteerde vijf horen is dus al prachtig en winnen zou een enorme prestatie zijn."

Hooge, afkomstig uit Borsbeek en nu al drie jaar woonachtige in Boechout, zit al 18 jaar in het vak. In 2012 werd hij met zijn bedrijf HC Pyrotechnics Belgisch kampioen vuurwerk op het strand van Oostende. Sindsdien gaat het hard voor Hooge en zijn team. Zo heeft hij de technische leiding over het jaarlijkse vuurwerkfestival van Knokke-Heist en zetelt hij in de jury van een festival in Malta. Vorig jaar won de vuurwerkkunstenaar nog het prestigieuze International Pyromelodic Firework Competition in Monte Carlo, Monaco.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio