© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Inwoners klinken op nieuwe jaar

Honderden Borsbekenaren hebben op de speelplaats van gemeenteschool De Klinker getoost op het nieuwe jaar en de twee kersverse ereburgers.

Wout Engels

Door het slechte weer verhuisde de nieuwjaarsreceptie van het gemeentepark naar basisschool De Klinker. Dat kon de opkomst echter niet drukken. Burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA) nam de tijd om enkele mensen in de bloemetjes te zetten. Zo mogen René Willems en Antoon Luyckx zich vanaf heden ereburger van Borsbeek noemen. Omwille van gezondheidsredenen kon kunstschilder en Academia-boegbeeld Luyckx er niet bij zijn, maar Willems, jarenlang voorzitter van het lokale Davidsfonds, ontving de titel wel met veel trots.

"Ik ben blij om deze bekroning hier te krijgen, op de plaats waar ik als kleine jongen heel veel speelde", zegt een emotionele Willems. "Ik wil vooral mijn echtgenote bedanken, want zij heeft me heel veel moeten missen. Ik heb ook veel te danken aan Borsbeek, het dorp waar ik van hou."

Met Willems en Luyckx telt de gemeente nu vijf ereburgers.

Ook voormalig gemeentesecretaris Luc De Busser en de vorige financieel beheerder Liliane Flerackers werden tijdens de nieuwjaarsreceptie gehuldigd. Beiden waren meer dan 30 jaar actief bij de gemeentelijke diensten en gingen in 2015 met pensioen.