© GVA

© GVA

1 / 2

Leo Vlaeymans stopt als gemeenteraadslid

Oud-burgemeester Leo Vlaeymans (CD&V) verdwijnt na 33 jaar uit de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Marian Lauwers en neemt zelf de leiding van de lokale CD&V-afdeling op zich.

Wout Engels

Leo Vlaeymans werd in 1983 voor het eerst schepen in Borsbeek. Zes jaar later werd hij burgemeester van de gemeente voor de toenmalige CVP. Hij zou de functie uiteindelijk vier legislaturen lang, of 24 jaar, invullen. In 2006 kon hij zijn burgemeesterschap na een lange coalitievorming nog een laatste keer verlengen, maar na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 moest hij toch de duimen leggen voor huidig burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA). Vlaeymans had voordien al aangegeven dat hij een mogelijke burgemeesterssjerp op 1 januari 2016 zou doorgeven en dat doet hij nu ook met zijn gemeenteraadszitje.

Vlaeymans, een notaris van beroep, wordt nu opgevolgd door architecte en stedenbouwkundige Marian Lauwers. De CD&V-fractie in Borsbeek telt zo, naast Ann Coemans en Wendy Somers, drie vrouwen. Vlaeymans zelf blijft wel politiek actief. Hij wordt voorzitter van de lokale partijafdeling.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio