© Wout Engels

Cafébazin geeft postuum tournée générale

In de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk is gisteren afscheid genomen van Lucienne Ceulemans (91), de iconische cafébazin van café Prins Albert. Alle aanwezigen mochten na de viering nog iets op haar kosten drinken.

Wout Engels

Heel wat Lintenaars, klanten en sympathisanten van Lucienne 'Lucy' Ceulemans waren vrijdagochtend naar de dorpskerk afgezakt om er een laatste groet te brengen aan de zeer gekende eigenares van volkscafé Prins Albert. Lucienne overleed op 9 januari in het Sint-Maartenziekenhuis van Duffel. Ze werd 91 jaar. Meer dan 70 jaar lang stond ze achter de toog in het café.

"Lucienne was klein van gestalte, maar groots in haar uitstraling", zei pastoor Jos Kempenaers tijdens de afscheidsplechtigheid. "Ze kreeg niet voor niets de bijnaam 'Koningin van Lint' met zich mee. Doorheen de jaren bouwde ze het café om tot een plaats waar iedereen welkom was, op voorwaarde dat de mensen zich keurig gedroegen. We nemen vandaag afscheid van een zeer belangrijke en grootse Lintenaar."

Lucienne had voor alle aanwezigen nog een verrassing in petto. Ze gaf postuum een dubbele tournée générale aan alle mensen in de kerk. Die hadden bij het binnenkomen twee drankbonnetjes gekregen. Omwille van praktische redenen bleef café Prins Albert dicht na de viering, maar in alle andere cafés van het Lintse dorpscentrum konden de mensen nog een laatste keer op haar kosten een drankje consumeren. Een laatste toost op de Koningin van Lint.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio