© GVA

Verbindingsweg N10-R11 opnieuw op de agenda

De verbindingsweg tussen de Krijgsbaan en de Provinciesteenweg is terug van (nooit) weggeweest. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft studiebureau Arcadis aangesteld om de verbinding te onderzoeken.

Wout Engels

Een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk in de discussie rond de mogelijke verbindingsweg tussen de Krijgsbaan (R11) in Mortsel en de Provinciesteenweg (N10) in Boechout. Over het traject bestaan al jaren plannen, maar nu lijkt er echt schot in de zaak te komen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft immers een studiebureau Arcadis aangesteld om de verbinding te onderzoeken.

De lokale besturen van de gemeente Borsbeek en de stad Mortsel ijveren al enige tijd voor de realisatie van de weg, die de beide centra moet ontlasten van doorgaand verkeer. Voor de verbindingsweg is er al jaren een reservatiestrook ingetekend in het gewestplan, die parallel loopt met de spoorlijn Lier-Antwerpen.

De gemeente Boechout heeft zich altijd uitgesproken tegen de komst van de verbindingsweg en het bestuur blijft ook nu bij dat standpunt. Schepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde) vreest voor nog meer verkeer op het nu al drukke kruispunt van de Borsbeeksesteenweg en de Provinciesteenweg.

Het plan krijgt ook tegenkanting van verenigingen zoals Natuurpunt. Volgens hen zou het laatste stukje groen in Mortsel door de aanleg van de weg verdwijnen. In de reservatiestrook van de verbinding ligt ook een telpunt voor vogels en zoogdieren.

De resultaten van het onderzoek van studiebureau Arcadis worden tegen de zomer verwacht. Volgende maand zou er al een eerste overzichtsrapport klaar moeten zijn.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio