FC Vera neemt afscheid van naamgeefster

Foto: Wout Engels

FC Vera neemt afscheid van naamgeefster

Print
Nijlen - Caféhoudster Vera Steylaerts (72) gaf 50 jaar geleden haar naam aan amateurvoetbalploeg FC Vera. Maandag sliep ze zacht in na een slopende ziekte.

Voetbalclub FC Vera uit Nijlen vierde in mei van vorig jaar haar 50ste verjaardag. De club komt al een halve eeuw uit in het liefhebbersverbond en heeft een mannen- en een vrouwenploeg. De club dankt haar opvallende naam aan Vera Steylaerts, die 50 jaar geleden café De Mozart - in de volksmond ook "Trappeken Op" - openhield. Het café was gevestigd tegenover de Sint-Willibrorduskerk. 

Toen de club een halve eeuw geleden gesticht werd, oorspronkelijk onder de naam FC Cristal, moesten de spelers al snel op zoek naar een nieuw clublokaal. "Het was niet te verwonderen dat veel van de jongemannen aan de toog zaten bij Vera", zegt Nijlenaar Frans Hermans. "Van het een kwam snel het ander en de club wijzigde, naast het thuislokaal, ook de naam. FC Vera was geboren, en Vera ging maar al te graag mee in het enthousiasme van de spelers."

Vera ging regelmatig kijken naar "haar" club. Ook toen ze het café stopzette was ze vaak langs de zijlijn te vinden. De laatste jaren ging het echter minder met Vera. Ze werd ziek en het werd steeds lastiger om een wedstrijd bij te wonen. Maar toen de club op 9 mei 2015 haar 50ste verjaardag vierde, was Vera wel van de partij.

De ziekte haalde het uiteindelijk en op maandag 28 december sliep Vera zachtjes in op haar kamer in woonzorgcentrum Heilig-Hart in haar vertrouwde Nijlen. Ze werd 72. 

Vera wordt maandag 4 januari om 10 uur begraven in de Sint-Willibrorduskerk.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio