Het wereldrecord is binnen!

Foto: Joren De Weerdt

Het wereldrecord is binnen!

Print
Lier / Duffel - Nelles Van Nieuwenhove (15) is er in geslaagd het grootste K'nex-reuzenrad ter wereld te bouwen. Een gerechtsdeurwaarder klokte het gevaarte af op 6,55 meter diameter, een verbetering van 35 centimeter.

Nelles Van Nieuwenhove uit Duffel heeft zijn huzarenstukje tot een goed einde gebracht. De hele week bouwde hij in de refter van het VTI van Lier aan een gigantisch reuzenrad uit meer dan 30.000 K'nex-onderdelen. Het wereldrecord stond op 6,20 meter en dus wist Nelles wat hem te doen stond.

"Het is nog spannend geweest", zegt de jongen. "We hebben alle problemen gelukkig kunnen oplossen. De laatste twee dagen hebben we hard doorgewerkt. Pas om 15 uur vandaag was ik zeker dat het zou lukken."

En dat was niets te vroeg, want een half uur later stond de gerechtsdeurwaarder al aan de deur om het reuzenrad aan een officiële controle te onderwerpen. De constructie blijkt 7,10 meter hoog te zijn en het rad heeft een diameter van 6,55 meter. Nelles scherpt het wereldrecord dus aan met 35 centimeter.

***LEES ER MORGEN ALLES OVER IN GAZET VAN ANTWERPEN***

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio