© Wout Engels

Nieuw intergemeentelijk zwembad in 2018

Vier gemeenten uit de Zuidrand hebben een principeakkoord getekend over de bouw van een nieuw zwembad in Mortsel. Het bad moet er komen op de plek waar nu het 45 jaar oude Den Bessem staat.

Wout Engels

De burgemeesters van Mortsel, Hove, Borsbeek en Edegem zijn zinnens om tegen het einde van 2018 een gloednieuw, intergemeentelijk zwembad op te trekken. De verschillende schepencolleges hebben daarover een samenwerkingsakkoord ondertekend en wachten enkel nog op het fiat van de respectievelijke gemeenteraden. Het nieuwe bad zal 6 miljoen euro kosten en kan rekenen op een subsidie van 1,8 miljoen euro van de Vlaamse overheid.

"Het zwembad Den Bessem werd in 1970 gebouwd en heeft door die hoge leeftijd te kampen met heel wat structurele problemen en zeer zware exploitatiekosten", zegt Mortsels burgemeester Erik Broeckx (N-VA). "Daarom werd al eerder het besluit genomen om het bad eind dit jaar te sluiten. Nu hebben we samen met buurgemeenten Edegem, Hove en Borsbeek ook een oplossing voor de toekomst gevonden. Op de voetafdruk van Den Bessem verrijst vanaf volgend jaar een nieuw zwembad, dat eind 2018 klaar moet zijn."

Iedere gemeente zal meedragen in de bouw- en exploitatiekosten en dat voor de komende 30 jaar. De stad Mortsel wordt eigenaar van het gebouw.

Lees er alles over in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Zuid

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'doubleClick': { 'plugin': true, 'adTagUrl': prerollUrl, 'enableCountDown': true, 'countdownText': 'Video zal starten binnen {sequenceProxy.timeRemaining|timeFormat}' }, 'vast' : { 'plugin' : true, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'text': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay': true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844806', 'entry_id' : '0_swux8r30'});

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio