Ambitieus Driewervenplan voor dorpskern

Het bestuur wilt de hele zone tussen de Akkerdonkstraat, de Lucien Hendrickxlei en de Schanslaan aanpakken. Foto: Wout Engels

Ambitieus Driewervenplan voor dorpskern

Print
Borsbeek - Het gemeentebestuur heeft grote plannen met de dorpskern. Nog tot half september kunnen geïnteresseerde bouwbedrijven en ontwikkelaars zich buigen over drie grote projecten.

Het uitgangspunt van het zogenaamde ‘Driewervenplan’ is de staat van de seniorenwoningen aan het Leike. De vijftien huizen zijn nog maar 23 jaar oud, maar vertonen toch al ernstige tekenen van verval. Renovatie is geen optie meer en de herstelkosten lopen hoog op.

“Bovendien is er tegenwoordig veel meer vraag naar betaalbare woningen voor senioren”, meent schepen van Ruimtelijke Ordening Walter Kiebooms (N-VA). “Er is hier trouwens plaats voor heel wat meer woningen. We denken aan eengezinswoningen, grotere huizen, maar ook twee nieuwe pleinen, paden en veel groen.”

Omdat de gemeente onmogelijk een project van deze schaal alleen kan financieren, werd er een opdracht tot publiek-private samenwerking uitgeschreven. “Wij brengen grond in en de projectontwikkelaar staat in voor de constructie van de woningen. De aannemer maakt winst met de verkoop van de woningen", verduidelijkt Kiebooms.

Een Driewervenplan bestaat uiteraard uit drie delen. Deel twee en drie zijn echter afhankelijk van het financiële succes van het project rond het Leike. “Met de opbrengst van de gronden zouden we een gezamenlijk administratief centrum voor gemeente, OCMW en politie willen creëren en een nieuw gebouw voor de cursisten van Academia zetten aan Fort 3”, zegt Kiebooms. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio