Food truck festival komt naar stadspark

Print

Benoît Verbeeck en Tom Van Nuffelen serveren in Kasserol lokale klassiekers met een draai aan. Foto: Wout Engels

Lier - Liefhebbers van street food kunnen volgende maand hun hartje ophalen op Kafé Kasserol, het allereerste food truck festival in Lier. Het stadspark is drie dagen lang het decor voor een culinaire wandeling doorheen de wereld.

Op heel wat muziekfestivals kan je er niet meer naast kijken: street food, geserveerd in omgebouwde caravans, zit in de lift. Ook Tom Van Nuffelen en de broers Vincent en Benoît Verbeeck begonnen anderhalf jaar geleden met hun food truck Kasserol. Enkele maanden geleden sloegen ze de handen in elkaar met Vincent Van Riet, Kristof Van Humskerken en Sander De Swert, die onlangs van start gingen met hun food truck Nømads. Het allereerste food truck festival in Lier is op 21, 22 en 23 augustus een feit.

"In het stadspark van Lier zullen een twintigtal food trucks opgesteld staan", vertelt Benoît Verbeeck. "Nømads serveert een 'haute dog', een zeer lekkere gourmetworst tussen een broodje, met Kasserol brengen we Franse en Belgische klassiekers met een twist. In de andere trucks zullen de bezoekers een waaier aan eten vinden uit de hele wereld."

Kafé Kasserol wilt echter meer zijn dan een verzameling aan lekkere street food. De organisatoren zetten fel in op duurzaamheid, ecologie en citymarketing.

Facebook-pagina Kafé Kasserol

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio