Leerlingen Sint-Ursula fietsen naar Alpe d’Huez

Print
Lier - Duizend kilometer: de afstand die 34 leerlingen en 12 leerkrachten van Sint-Ursula zullen afleggen tijdens een fietstocht voor het goede doel. Die brengt hen tot op de top van Alpe d’Huez. De tocht is de apotheose van een sponsoractie die meer dan 21.000 euro opleverde.

De zomervakantie is begonnen, maar dat betekent niet dat alle scholen er twee maanden de blok op leggen. Meer dan dertig leerlingen van middelbare school Sint-Ursula namen meteen na het laatste belsignaal van het schooljaar afscheid van hun ouders. Samen met een team van acht fietsende en vier volgende begeleiders legden ze gisteren de eerste 100 kilometer af van een tien dagen durende fietstocht richting de Franse Alpen. 

Net voor de start van hun helse onderneming overhandigden de leerlingen een cheque van 21.846 euro aan Luuk Eickmans, de drijvende kracht achter CooP-Africa. De organisatie, een afkorting van Cycling Out Of Poverty, wilt kansarme Afrikaanse kinderen een betere toekomst verschaffen door hen op de fiets te krijgen.

Volg de tocht hier

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio