Street artist trekt naar Londen

Joachim aan het werk in zijn atelier aan het Kluizeplein Foto: Wout Engels

Street artist trekt naar Londen

Print
Lier - Joachim Lambrechts (29), een street art en graffiti-kunstenaar uit Lier, heeft de aandacht getrokken van Graffiti Street, een Londens kunstplatform. Later deze zomer neemt hij ook tien Lierse muren onder handen.

Al van kindsbeen af waren tekenen en schilderen de favoriete bezigheden van Joachim. "Ik heb het eigenlijk nooit anders geweten", vertelt hij. "Ik ben er van overtuigd dat er een kunstenaar in iedere mens zit, alleen houden vele mensen na hun kindertijd op met tekenen. Ik had gelukkig een kunstzinnige grootmoeder, die naar de tekenacademie ging. Zij heeft me altijd aangemoedigd."

Langzaam aan ontwikkelde Joachim een eigen stijl, moderne, grafische kunst met uitgesproken hoofden, typerende ogen en grimassen. Onlangs nam het gerenommeerde Graffiti Street, dat ook de wereldberoemde grafittikunstenaar Banksy als vaste artiest heeft, contact met hem op. Volgende week exposeert Joachim voor de eerste keer in Londen. "Ik weet niet of dit mijn grote doorbraak betekent, maar ik zal zeker contacten kunnen leggen en mijn werk tonen aan heel wat mensen", lacht hij.

Een vertrek naar het buitenland is wel nog niet aan de orde. Na de tentoonstelling in Londen keert Joachim terug naar zijn thuisstad om er een kunstreeks af te werken. "Het project heet Lier Up en het zal pure street art zijn", zegt hij. "Ik zal deze zomer tien muren in het stadscentrum onder handen nemen. Dat doe ik met een team van tien gastkunstenaars. In totaal zullen we 400 vierkante meter een nieuwe toekomst geven."

Facebook-pagina Joachim

Facebook-pagina Lier Up

Graffiti Street

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio