Antwerpse gemeenten gaan voor minder CO2

De burgemeesters en schepenen van de Antwerpse Igean-gemeenten zijn duidelijk in hun nopjes met hun plannen. Foto: Wout Engels

Antwerpse gemeenten gaan voor minder CO2

Print
Wommelgem / Mortsel / Boechout / Hove / Kontich / Edegem / Ranst - Twintig burgemeesters van gemeenten die zijn aangesloten bij Igean engageren zich om tegen 2020 de eigen CO2-uitstoot met twintig procent te verminderen. Ze ondertekenden daarvoor een klimaatsconvenant.

Dat de aanpak van de klimaatsopwarming een van de grootste uitdagingen van het moment vormt, hoeft geen betoog. Steeds meer overheden wereldwijd beloven in te zetten op een meer energiezuinig beleid. Ook op het lokale niveau is er heel wat op til, maar is er ook nog veel werk aan de winkel. De intergemeentelijke vereniging Igean, die op het gebied van milieu en veiligheid ten dienste staat van heel wat gemeenten in de Antwerpse rand, vervult daarin een voortrekkersrol. Dinsdagochtend verzamelden twintig burgemeesters en schepenen in het Igean-hoofdkantoor om een convenant te ondertekenen dat het lokale milieubeleid een extra duw in de rug moet geven.

“Met deze handtekening engageren we ons om de CO2-uitstoot tegen 2020 met zeker twintig procent te verminderen”, zegt Erik Broeckx (N-VA), Mortsels burgemeester en voorzitter van de raad van bestuur van Igean. “De gemeenten beloven in te zetten op energie-efficiëntie bij de eigen werking én het promoten van duurzame oplossingen bij de burgers. Het wordt voor iedereen een uitdaging, maar we hopen dat we een mooi verhaal kunnen schrijven. Igean zal de gemeenten zo veel mogelijk ondersteunen in dat proces.”

De convenant werd ondertekend door Niel, Schelle, Rumst, Kontich, Edegem, Hove, Mortsel, Boechout, Borsbeek, Ranst, Zandhoven, Wijnegem, Schilde, Brecht, Wuustwezel, Kapellen, Stabroek, Zwijndrecht, Kapellen en Essen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio