Karen Damen trapt Rode Kruis-stickeractie op gang

Karen Damen in actie Foto: Joris Herregods

Karen Damen trapt Rode Kruis-stickeractie op gang

Print
Lint / Hove - In aanwezigheid van Karen van K3 heeft de lokale Rode Kruis-afdeling van Hove en Lint haar jaarlijkse stickeractie gelanceerd. Het geld gaat naar een nieuwe defibrillator voor opleidingen.

Je kan sinds gisteren geen kruispunt meer passeren of je ziet vrijwilligers van het Rode Kruis opduiken. Jawel, de jaarlijkse stickeractie is weer in het land. Nieuw is dat de lokale afdelingen dit jaar zelf mogen beslissen aan wat ze juist de opbrengst besteden. De afdeling Hove-Lint koos voor een automatische defibrillator waarmee opleidingen reanimatie kunnen gegeven worden.

Karen Damen, rasechte Lintenaar en nog steeds één derde van K3, stelde woensdag de nieuwe sticker voor en onderging meteen een spoedopleiding reanimatie. “Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik ben zeer benieuwd hoe moeilijk het eigenlijk wel is”, zei de roodharige zangeres. “Ik schrok er wel van dat het Rode Kruis nog steeds helemaal zelf voor haar middelen moet zorgen. Toen een vriendin die bij de lokale afdeling werkt me vroeg of ik mijn schouders onder deze actie wilde zetten, heb ik dan ook niet getwijfeld.”

De komende twee weken positioneren de vrijwilligers zich onder meer aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Edegemsestraat in Hove. “In Lint zijn we creatief geweest, want dat moet een van de enige gemeenten van het land zijn waar geen verkeerslichten of kruispunten zijn”, lacht afdelingsvoorzitter Tom Bellens. “Daar zullen we onder meer aan de Carrefour Market neerstrijken.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio