Van In krijgt internationale prijs

Foto: GVA

Van In krijgt internationale prijs

Print
Wommelgem - Uitgeverij Van In heeft de International Educational Learning Resources Award in de wacht gesleept voor haar digitaal leerplatform Bingel. Sinds 2011 is ruim driekwart van de Vlaamse leerlingen met dat platform aan de slag.

De jury van de London Book Fair International Excellence Awards 2015 heeft een van haar belangrijkste prijzen toegekend aan het digitale leerplatform Bingel van uitgeverij Van In. De International Educational Learning Resources Award bekroont de beste educatieve leermiddelen. Van In haalde het in de finale een Ierse en een Amerikaanse uitgeverij. De jury loofde de inspanningen van de uitgeverij om kinderen en hun leerkrachten een veilige, motiverende en gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving aan te bieden, en dat zowel thuis als op school. 

Bingel werd in 2011 gelanceerd voor leerlingen van de lagere school. Het digitale leerplatform bereikte meteen een zeer groot publiek. Het werkwoord ‘bingelen’ haalde zelfs de tweede plaats in de categorie Jongerentaal bij de verkiezing van het Van Dale Woord van dat jaar. Ondertussen maakt meer dan driekwart van de Vlaamse lagere scholen gebruik van het leerplatform. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio