© Wout Engels

Misdaadauteur stelt nieuwste boek voor

Volkssterrenwacht Urania was zaterdag het decor van de voorstelling van 'Bewijs het maar', de meest recente misdaadroman van de Edegemse auteur Rudy Soetewey. VTM-journalist Patrick Van Gompel verzorgde de inleiding van de boekvoorstelling.

Wout Engels

'Bewijs het maar' gaat over een rijke vrouw die een journalist inschakelt om de omstandigheden te onderzoeken van de zelfmoord van haar neef. De politie heeft reeds vaststellingen gedaan en haar eigen onderzoek afgerond, maar de vrouw denkt dat er meer aan de hand is. Ze belooft de journalist 5000 euro als hij de ware toedracht van de dood van haar neef kan achterhalen. Hij moet het verhaal wel uit de media houden. De journalist is in de overtuiging dat het om een goedbetaalde schnabbel gaat en stemt toe.

De 59-jarige auteur uit Edegem oogstte al heel wat lof met zijn boeken. Zo won het in 2011 verschenen 'Getuigen' de Hercule Poirotprijs voor beste Vlaamse misdaadroman. Soetewey's vorige boek '2017' won dan weer de Diamanten Kogel, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller van 2013. Patrick Van Gompel, VTM-journalist en recensent van misdaadromans, kent het werk van Soetewey goed en kwam dan ook de inleiding verzorgen in de volkssterrenwacht.

'Bewijs het maar' ligt sinds deze week in de betere boekhandel. De roman, die 340 pagina's telt, is ook te verkrijgen op de website van uitgever Kramat en kost 19,95 euro.

www.rudysoetewey.be

www.kramat.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners