© Wout Engels

© Uitgeverij Van In

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Van In lanceert online leerplatform

Uitgeverij Van In heeft een digitaal leerplatform klaar voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Het nieuwe systeem maakt voor het eerst differentiatie in het middelbaar mogelijk, want elke leerling volgt een individueel ritme. Tinne Van den Neucker, leerkracht aan het Sint-Gabriëlscollege in Boechout, testte het systeem al eens uit.

Wout Engels

De Wommelgemse uitgeverij Van In werkt al langer aan het leerplatform en schakelde de hulp in van heel wat leerkrachten uit het secundair onderwijs. Diddit, zoals het nieuwe platform zal heten, borduurt voort op het reeds bestaande Bingel, dat nu al in het basisonderwijs wordt gebruikt.

Tinne Van den Neucker, leerkracht wiskunde aan het Sint-Gabriëlscollege in Boechout, testte het nieuwe systeem ook reeds uit. "Het allergrootste voordeel van Diddit is dat het ons leerkrachten in staat stelt om op een zeer eenvoudige manier individueel met de leerlingen bezig te zijn", zegt ze. "Het systeem heeft immers een digitale verbeteringstool die constant het niveau en de prestaties van de leerling evalueert. Als hij of zij een aantal fouten maakt, zal het platform de moeilijkheidsgraad van de oefeningen automatisch een beetje terugschroeven. Omgekeerd gebeurt hetzelfde."

www.diddit.be

***LEES VANDAAG MEER IN GAZET VAN ANTWERPEN - EDITIE ZUID***

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio