© Wout Engels

Boer op rust zet serre open

Je wilt je eigen groenten kweken, maar je woont in de stad of op een appartement? Voormalig landbouwer Joannes Boonen (83) komt met een oplossing. De man zet twaalf stukjes grond uit zijn serre in de etalage.

Wout Engels

De serre achter het huis van Joannes Boonen maakte deel uit van de grote groentenserres van het tuinbouwbedrijf van de oud-landbouwer. Drie jaar geleden raakte een groot deel van de serre van 2000 vierkante meter echter zwaar beschadigd tijdens een storm.

Boonen heeft nu nog ruim 100 vierkante meter overdekte landbouwgrond. Omdat hij de laatste tijd fel met zijn gezondheid sukkelt, wilt hij de grond openstellen voor amateurtuiniers. “Ik heb de grond opgedeeld in twaalf stukken van telkens 9 vierkante meter. Op dat stukje grond kan iemand zonder tuin of een bewoner van een appartement zijn of haar eigen groenten komen telen. Er komt een aparte deur met sleutel aan de serre, zodat de mensen rechtstreeks aan hun groenten kunnen. Water krijgen ze gratis en ik zal mensen zonder ervaringen zeker verder helpen.”

Elk stukje grond wordt verhuurd aan 45 euro per jaar. De stukjes zijn beschikbaar vanaf 1 april en blijven toegankelijk tot begin november. “Daarna wordt het te koud voor groenteteelt”, zegt Boonen. “Het is mogelijk om ook tijdens de winter te blijven tuinieren, maar dan staan de mensen wel zelf in voor de verwarming van de serre.”

Meer informatie? 0475.62.84.89 of Pierstraat 218, Kontich