Gemeentebesturen strijken plooien glad

De aanleg van de verdwijnpalen in de Collegewijk was een van de oorzaken van de verkeerschaos. "Maar de gevolgen waren niet te voorspellen", zegt Mortsels burgemeester Broeckx. Foto: Wout Engels

Gemeentebesturen strijken plooien glad

Print
Edegem / Mortsel - Het altijd al drukke verkeer in Mortsel liep vorige week woensdag helemaal vast. Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) verweet de buren uit Edegem toen een gebrek aan communicatie. "Maar die uitspraak werd uitvergroot, onze samenwerking is nog nooit zo goed geweest", zegt Broeckx nu.

Enkele ongevallen op de Ring van Antwerpen, slecht weer en extra drukte voor de wekelijkse markt op het Stadsplein: de op normale momenten al veelgebruikte gewestweg (N1-N10) door het centrum van Mortsel kon de stroom auto's vorige week woensdag niet meer slikken. Toen ook een aantal verkeerslichten het lieten afweten, was de chaos compleet en stond Mortsel muurvast. In de Collegewijk, op de grens met buurgemeente Edegem, werd er tegelijkertijd gewerkt aan een aantal verdwijnpalen die het sluipverkeer moeten aanpakken.

"De beslissing die Edegem hierover nam werd niet op voorhand met ons besproken, en we hebben er ook geen goedkeuring voor gegeven", zei Mortsels burgemeester Erik Broeckx (N-VA) toen boos. Een kleine week later nuanceert Broeckx zijn kritiek op het Edegemse bestuur. "Wat er woensdag gebeurd is, dat is de wet van Murphy", zegt hij. "Het was een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. Alles wat mis kon gaan, liep ook mis. Mijn uitspraak over de werken in de Collegewijk is toen uitvergroot, ik verwijt Edegem niets. De effecten van de verdwijnpalen zullen trouwens in onderling overleg worden geëvalueerd."

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio