Studie legt knelpunten én kansen mobiliteit bloot

Foto: Wout Engels

Studie legt knelpunten én kansen mobiliteit bloot

Print
Edegem - De gemeente Edegem wil tegen de lente van 2015 haar toekomst-visie op het verkeer op haar grondgebied rondhebben. De resultaten van de eerste onderzoeksfase, met alle mogelijke scenario's werden voorgesteld, op het gemeentehuis.

Op een druk bijgewoonde mobiliteitsmarkt in het gemeentehuis hebben de mobiliteitsraad en het gemeentebestuur zaterdag hun visie rond de toekomst van het verkeersbeleid in de Grotgemeente uit de doeken gedaan. Drie grote panelen toonden de kansen, de knelpunten en de mogelijke scenario's voor het openbaar, gemotoriseerd en langzaam vervoer in de gemeente. 

"De voorbije maanden hebben we samen met studiebureau Arcadis de huidige verkeerssituatie in Edegem onder de loep genomen", zegt Birre Timmermans (N-VA), schepen van Mobiliteit. "We focusten daarbij vooral op het parkeerbeleid, het verkeer nabij de scholen, de snelheidszones en de openbare vervoersnetwerken. De studie legde de knelpunten van het verkeer in Edegem duidelijk bloot. Deze hebben we telkens aangepakt in drie mogelijke scenario's voor de toekomst."

Het volledige plan is terug te vinden op www.edegem.be/mobiliteitsraad

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio