Stijn (7) ontwerpt nieuw speelverkeersbord

Stijn onthult "zijn" bord in aanwezigheid van de burgemeester Foto: Wout Engels

Stijn (7) ontwerpt nieuw speelverkeersbord

Print
Boechout - Op 22 plaatsen in Boechout en Vremde verschijnen er nog dit jaar nieuwe borden die een straat met veel kinderen aanduiden. De huidige borden zijn verouderd en staan vaak verkeerd. De gemeente liet het nieuwe bord ontwerpen aan de hand van een tekenwedstrijd voor kinderen.

De gemeenteraad besloot dit jaar dat het hoog tijd was om de borden die chauffeurs aanmanen om voorzichtig te rijden in straten waar veel kinderen wonen te vernieuwen. Verschillende van de huidige borden bevinden zich immers in slechte staat of de positie ervan was hopeloos verouderd. 

Op voorstel van raadslid Nancy Vanhees (PRO Boechout&Vremde) werd er voor gekozen om de borden door de kinderen zelf te laten ontwerpen. De gemeente schreef een tekenwedstrijd uit voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Een jury koos uit de meer dan 60 ingezonden tekeningen de creatie van Stijn Van Berckelaer (7). 

"Ik heb drie kindjes getekend die met een springtouw aan het spelen zijn", zegt de jongen. "Ik speel zelf graag op straat, maar waar ik woon is dat niet altijd even makkelijk en veilig. Gelukkig kan ik enkele straten verder wel met mijn fiets gaan rijden." Stijn kreeg van de gemeente ook een springkasteel voor één dag cadeau en mocht een persoonlijk exemplaar van "zijn" verkeersbord mee naar huis nemen. 
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio