STAKING: Filterblokkade aan industrieterrein Satenrozen

Print

Filterblokkade aan de ingang van het industrieterrein Foto: Wout Engels

Kontich - Vakbondsafgevaardigden van ABVV en ACV voeren al de hele ochtend een filterblokkade uit aan de ingang van industriezone Satenrozen. Twee zijwegen van het terrein werden afgesloten. Er wordt niemand tegengehouden, maar alle voorbijgangers krijgen wel een flyer met informatie toegestopt.

Het industrieterrein Satenrozen telt ongeveer 25 bedrijven. Door de provinciale stakingsactie wordt er vandaag amper gewerkt. Vakbonden ABVV en ACV hebben sinds 5 uur vanochtend twee van de drie ingangen afgesloten, aan de derde hebben ze een filterblokkade opgesteld. Wie wil werken of op het terrein moet zijn mag door, maar krijgt wel een flyer met informatie toegestopt.

"De discussie moet over de inhoud gaan en daarom zetten we vandaag in op het verspreiden van de juiste informatie", zegt Wim Verhoeven van ACV Antwerpen. "Over het algemeen is er veel begrip voor onze actie. Vanmorgen zorgde de blokkade wel voor het nodige fileleed en één bestuurder heeft zich ook een weg gebaand door een van de stakinsgposten. Gelukkig zonder erg."