© if

384 seconden stilstaan voor verkeersslachtoffers

Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Hovestraat zal het verkeer zondagochtend exact 384 seconden stilstaan. Op die manier worden de 384 mensen herdacht die in 2013 op de weg omkwamen.

Wout Engels

Op de Vlaamse wegen vielen er vorig jaar 384 dodelijke slachtoffers te betreuren. De vzw Rondpunt, een vereniging die zich bekommert om de nabestaanden en gewonden in het verkeer, wilt die droeve cijfers met een actie nog eens extra in de verf zetten. De vereniging doet dat op zondag 16 november, de dag die door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot Wereld Herdenkingsdag.

Omstreeks 9.30 uur wordt het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Hovestraat 384 seconden lang afgesloten. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA) en leden van de scouts zullen op dat moment vergeet-me-nietjes uitdelen aan de wachtende chauffeurs.

Tegelijk lezen kinderen de dromen voor die de verkeersslachtoffers nog hadden in hun leven. "In het verkeer is één seconde allesbepalend", zegt Sofie Hoenkamp van Rondpunt. "We hopen dat deze actie de mensen bewust maakt van de slachtoffers die er nog steeds vallen. Hopelijk moeten we volgend jaar minder lang stilstaan."

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio