© Wout Engels

Partij wilt groenafval opnieuw gratis

CD&V deelt koffie uit aan ecopark

Oppositiepartij CD&V2560 heeft tijdens een ludieke koffieverdeling de nieuwe regeling van het ecopark aangeklaagd. Sinds mei zijn heel wat fracties betalend, waaronder groenafval. Overbodig en tijdrovend, vindt de partij.

Wout Engels

De tarieven voor het containerpark, of ecopark, van Edegem werden in mei van dit jaar aangepast. "Alle omliggende containerparken zijn reeds betalend en de Vlaamse regering legt het ons op", was toen de redenering. De tarieven werden op hetzelfde niveau gelegd als de buurtgemeenten.

Door het nieuwe betalende systeem wijzigde de werking van het ecopark ingrijpend. Het park werd voortaan opgesplitst in een betalend en een niet-betalend gedeelte, het inzamelpunt voor papier en karton kreeg een andere plaats en het park kreeg een nieuwe weegbrug voor de betalende fracties. Sinds de invoering van het systeem staan er aan het containerpark regelmatig lange wachtrijen.

Oppositiepartij CD&V2560 voerde zaterdag actie tegen het systeem. Het deelde flyers en koffie uit aan de wachtende chauffeurs. "Aanbieders van groenafval worden nu tweemaal over de weegbrug gestuurd, een keer voor en een keer na het lossen", zegt gemeenteraadslid Wim Verrelst. "Dit creëert lange files die volgens ons helemaal niet nodig zijn. De eerste 1.000 kilogram groenafval zijn voor elk gezin immers gratis, waardoor slechts een handvol Edegemnaars effectief zullen moeten betalen."