© Wout Engels

Opslagbedrijf belooft de zaak te onderzoeken

Vrouw treft spullen vol schimmel aan

Een half jaar geleden sloeg Minneke De Ridder haar inboedel op bij Shurgard in Merksem, in afwachting van haar verhuis. Groot was haar verbazing toen ze de spullen deze week vochtig en vol schimmel aantrof. Het bedrijf gaat de zaak opvolgen.

Wout Engels

Minneke De Ridder (33), een Ranstse politica die nog voor N-VA in de Kamer zetelde, ging een klein half jaar op zoek naar een nieuwe woonst voor zichzelf en haar twee kinderen. In de tussentijd sloeg ze haar hele inboedel op bij het opslagbedrijf Shurgard in Merksem. Deze week kon De Ridder eindelijk aan haar verhuis beginnen, naar een pand in het centrum van Lier. Tot haar grote verbijstering bleken haar opgeslagen spullen beschimmeld te zijn.

De Ridder, een alleenstaande moeder van twee kinderen, is boos en voelt zich bedrogen door het opslagbedrijf. "Ze hadden mij een geventileerde ruimte beloofd en mij gegarandeerd dat alles er veilig zou kunnen staan", vertelt ze. "Achteraf blijkt dat ze mij een garagebox hebben aangesmeerd die normaal gebruikt wordt voor auto's die geëxporteerd worden. Dat vind ik een grove fout. Tussen de aangetaste spullen zitten heel wat boeken met een emotionele waarde en ook mijn collectie schoenen is gehavend uit de garage teruggekomen. Om van de geur nog maar te zwijgen. Ik zal klacht indienen en verwacht dat Shurgard alle schade vergoedt."

Shurgard gaat de zaak opvolgen. "De klant kent de voorwaarden en staat zelf in voor de verzekering van de spullen", klinkt het bij het opslagbedrijf. "Mevrouw De Ridder heeft deze week reeds de nodige documenten en info meegekregen en kan als zij wilt een schadeclaim indienen. Onze experts zullen de zaak dan bekijken en zullen er ook voor zorgen dat de opslagruimte in kwestie hersteld wordt. Zo kunnen we deze problemen in de toekomst vermijden."

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio