© WOAD

Headroom: nieuwe repetitieruimte annex livezaal vult leemte in stad

Na pianist op een cruiseschip, lid van popgroep The Radio’s, componist voor film, televisie en theater en begeleider van God en klein Pierke is Alain Van Zeveren klaar voor een nieuwe uitdaging. Met Headroom opent hij aan de Turnhoutse Oude Kaai een repetitieruimte die ook gebruikt kan worden voor exclusieve live-optredens.

Wouter Adriaensen

In een voormalige betoncentrale aan het kanaal bieden voortaan gerecupereerde bioscoopstoelen plaats aan een publiek van iets minder dan zeventig man. “De hoofdactiviteit wordt de verhuur als repetitieruimte, niet alleen voor muziekgroepen maar bijvoorbeeld ook voor kleinere theatervoorstellingen”, legt Alain uit.

“Maar het is een multifunctionele ruimte, die even goed kan dienen voor try-outs, lezingen, workshops. Het publiek zit in een halve cirkel, bijna mee op het podium. Dat directe contact is fijn voor de performer maar ook voor het publiek zelf.”

Ondertussen heeft Alain al een aantal data ingevuld. Eind deze maand opent Headroom officieel de deuren met een concert van het jazzduo Jogo. Volgende maand spelen comedian Begijn Le Bleu en de Antwerpse band Dez Mona er, eind augustus geeft Johan Braeckman een lezing over Lou Reed.

“Een optreden bijwonen kan enkel als je een Headroom Friend bent. Dat kan door eenvoudig je mailadres op de website in te vullen. Je ontvangt dan de nieuwsbrief en kunt tickets reserveren. Zo wil ik het privékarakter van het zaaltje bewaren.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio