© WOAD

Turnhout blijft slecht scoren in stadsmonitor

De hoofdstad van de Kempen blijft op vele vlakken het kneusje van de dertien Vlaamse centrumsteden. Turnhoutenaars zijn het minst fier op hun stad en voelen zich het meest onveilig.

Wouter Adriaensen

In de nieuwe stadsmonitor zijn ongeveer honderdtachtig indicatoren opgenomen. De resultaten voor een tachtigtal daarvan kwamen via een bevraging van de inwoners. Turnhout blijft de tendens van de laatste jaren als slechtste leerling van de klas aanhouden.

Minder dan de helft van de inwoners is trots op Turnhout. Er is zelfs een daling van 5% op te tekenen in vergelijking met drie jaar geleden. Ook hier bengelt de Binkenstad helemaal achteraan. Het stedelijk en het gewestelijk gemiddelde schommelen rond de 70% trots inwoners.

Eén op vijf Turnhoutenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad. Het stadsgemiddelde is 10%, het Vlaams gemiddelde 5%. Het stadsbestuur kan op amper één op vijf burgers rekenen die haar volledig vertrouwen. Enkel Mechelen scoort meer dan 50%.

Morgen geeft het stadsbestuur toelichting bij de resultaten van de nieuwe stadsmonitor. Het volledige, bijna vierhonderd pagina’s tellende rapport staat hier online.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio