Voormalig stadsdichter Tom Driesen brengt nieuwe bundel uit

Foto: RR

Voormalig stadsdichter Tom Driesen brengt nieuwe bundel uit

Print
Turnhout - Toneelregisseur, stadsdichter, stoeppoëet, poetryslammer, battlerapper: Tom Driesen droeg de afgelopen zeven jaar heel wat verschillende hoedjes. Zaterdag stelt hij zeven jaar na zijn debuut zijn tweede dichtbundel voor.

“Na mijn debuut ‘pizzeriaromantiek’ uit 2010 dacht ik dat er binnen de twee jaar wel een opvolger zou liggen maar het is dus anders gelopen”, aldus Tom Driesen. “Er zijn zoveel dingen die ik graag doe. Ik wil me niet enkel tot poëzie beperken, al valt veel wel onder die grote noemer. Het blijft de eerste en grootste liefde.”

Zaterdag presenteert Tom vanaf 20u in Hofpoortteater Elckerlijc zijn tweede worp ‘vaderhanden’. Hij viert dat met vrienden/idolen zoals Charlotte Van den Broeck, Dorien de Vylder en Daan Hafkamp op het podium. “Samen vormen we ook iets dat we ‘de literaire boysband’ noemen, een crossover tussen slampoetry en kleinkunst.”

“Je moet een beetje gek zijn en overtuigd zijn van je werk om het vandaag nog uit te geven”, geeft Tom grif toe. “Maar het was nu of nooit voor deze bundel, ik wil mensen geen oude taarten verkopen. Bovendien kopen mensen wel nog poëzie van dichters die ze live aan het werk zagen. Ik geloof in mijn podiumreputatie om mijn bundels aan de man te brengen.” 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio