Aannemer, stad en minister snellen Het Gevolg te hulp

Foto: Wouter Adriaensen

Aannemer, stad en minister snellen Het Gevolg te hulp

Print
Turnhout - Stad Turnhout, aannemer Interbuild van Turnova, theaterwerkplaats Het Gevolg en de eigenaar van het pand van Het Gevolg hebben een oplossing gevonden voor de stabiliteitsproblemen van de achtermuur.

Het stabiliteitsrisico met de achtermuur van Het Gevolg hield de werken aan de ondergrondse parking van Turnova tegen. “Interbuild gaat een muur bouwen op een bestaande fundering in de theaterzaal”, aldus burgemeester Eric Vos (TIM). “Daarna worden de achtermuur en het deel van het dak dat er op rust, afgebroken.”

“Maar die voorlopige muur geeft onvoldoende garantie voor de stabiliteit van onze theaterzaal, zodat die voorlopig gesloten blijft”, vult Stefan Perceval van Het Gevolg aan. “Eerst moet er nog een duur stabiliteitsonderzoek uitgevoerd worden.” De kosten hoeft Het Gevolg niet zelf te dragen. “Gelukkig kunnen we in Brussel rekenen op iemand met een groot hart, namelijk onze cultuurminister Sven Gatz.”

Naast de Vlaamse subsidies van 53 000 euro voor de eerste werken en 12 000 euro voor het stabiliteitsonderzoek engageert het Turnhouts stadsbestuur zich om Het Gevolg voor 80 000 euro te ondersteunen bij de aankoop van het theatergebouw. “Dat is natuurlijk zeer goed nieuws”, aldus Stefan Perceval. “Tijdens ons benefietweekend Hart achter de muur, op vrijdag 1 en zaterdag 2 september, hopen we met voorstellingen en lezingen nog extra middelen te verzamelen.” 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio