Nieuwe eigenaar wil Paterspand meer ontsluiten

Foto: Wouter Adriaensen

Nieuwe eigenaar wil Paterspand meer ontsluiten

Print
Turnhout - Het Paterspand is van eigenaar gewisseld. Projectontwikkelaar Imoya wil er een proefproject van maken voor een nieuw concept van wonen met diensten.

Het Paterspand, een voormalig minderbroedersklooster van bijna honderdtwintig jaar oud, omvat een ontwijde kerk, een verbouwd klooster, een kloostertuin, een aantal bijgebouwen en een parking. Het was sinds 1989 in handen van VKW, het huidige Etion, het forum voor geëngageerd ondernemen. Dat sloot recent een verkoopsovereenkomst met projectontwikkelaar Imoya.

Imoya maakt deel uit van Dorian Groep, dat ervaring heeft met het omvormen van historische gebouwen zoals kastelen en kloosters tot woonzorgcentra met assistentiewoningen. Voor de bedrijven die in het Paterspand gevestigd zijn, zou er niet onmiddellijk iets veranderen.

“We willen wel een exclusief en kleinschalig woonaspect met diensten toevoegen”, aldus communicatiemanager Marijke Verboven. “Zo wordt het Paterspand mogelijks zelfs een pilootproject voor een nieuw concept van wonen met diensten voor alle leeftijden. Het is de bedoeling deze prachtige site nog meer te ontsluiten.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio