Turnova wint bronzen Publica Award

Mathé Heeren, Roel Druyts (Hillewaere Vastgoed), Hugo Meeus (Stad Turnhout), Eric Vos en Marc Boogers (schepen van kunstonderwijs) met de award in het recent in Turnova opgenomen Theater 1900. Foto: Wouter Adriaensen

Turnova wint bronzen Publica Award

Print
Turnhout - Turnova heeft een Publica Award voor stadsontwikkeling geworden. Het Turnhoutse nieuwbouwcomplex in het centrum van de stad moest enkel projecten uit Deinze en Namen voor zich dulden.

Burgemeester Eric Vos (TIM) en Mathé Heeren van projectontwikkelaar Heeren Group mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen voor hun publiek-private samenwerking. De professionele jury keek naar criteria zoals duurzaamheid, kernversterking en groenvoorzieningen.

“We realiseren nu al wat in het in het nieuwe Beleidsplan Ruimte Vlaanderen staat”, aldus Eric Vos. “Turnhout is de kleinste centrumstad maar toont met projecten zoals Turnova wel dat het een van de meeste ambitieuze steden is”, vulde Mathé Heeren aan.

De werken aan Turnova liggen ondertussen op schema. In september doen de stedelijke academies de deuren open en wordt de centrale toren zichtbaar. Tegen het einde van dit jaar worden de eerste appartementen opgeleverd en moet de ondergrondse parking toe zijn. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio