Sam Vanallemeersch keert terug naar Warande op De Muur

Foto: Wouter Adriaensen

Sam Vanallemeersch keert terug naar Warande op De Muur

Print
Turnhout - In de Warande is een grote tekening van Turnhoutenaar Sam Vanallemeersch onthuld. Hij is de eerste die De Muur mocht bezetten.

Sam Vanallemeersch is een geboren en getogen Turnhoutenaar, maar bleef na zijn studies Illustratie en Grafische Vormgeving aan Sint-Lukas plakken in Antwerpen. Daar maakte hij tekeningen voor campagnes en affiches en voor grote tijdschriften in onder meer Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.

“Het laatste wat ik hier gepresteerd heb, was mijn zesde middelbaar uitdoen”, vertelt Sam. “Daarom heet dit werk GIP, zoals in geïntegreerde proef, het is een beetje mijn nieuw proefwerk. De tekening toont mijn interpretatie van persoonlijke gebeurtenissen die ik hier meemaakte.Het maken van deze tekening was een mentale terugkeer naar de tijd dat ik zelf veel in de Warande rondhing en naar school ging in Turnhout. Interessant, maar tegelijk ook confronterend.”

GIP, het eerste kunstwerk dat een seizoen lang De Muur in de gang tussen de Schouwburg en de Kuub siert, is nog te bezichtigen tot eind september.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio