Medewerkers Miko fietsen 10 000 euro bijeen voor goede doelen

Foto: RR

Medewerkers Miko fietsen 10 000 euro bijeen voor goede doelen

Print
Turnhout - De fietsactie die Miko Koffie en Miko Pac dit najaar organiseerden, heeft tienduizend euro opgebracht voor vier goede doelen: Talander, T’ANtWOOORD, Transplantoux en de ALS-liga.

Vier weken lang, van de Week van de Mobiliteit tot en met de Week van Fairtrade, kwamen de medewerkers van Miko zoveel mogelijk fietsend naar het werk. “Deze actie kadert volledig in de filosofie van duurzaam woon-werkverkeer die de Miko-groep voortdurend stimuleert”, aldus HR-manager Katelijne Vos.

In totaal werd er 5319 kilometer heen en weer gefietst. Het bedrijf zelf verdubbelde het op die manier bijeen verzamelde bedrag nog tot meer dan tienduizend euro. Dat geld ging naar vier goede doelen: Talander, de Arendonks woon- en werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking, T’ANtWOORD, de Turnhoutse vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting, Transplantoux, een fonds dat steun biedt aan mensen die een transplantatie kregen, en de ALS-liga, de patiëntenvereniging van de gelijknamige neurologische ziekte.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio