© Wouter Adriaensen

Brouwerij Het Nest verovert de wereld

In café In den Spythigen Duvel zijn twee nieuwe bieren van Het Nest voorgesteld. De brouwerij ontvouwde ook haar ambitieuze toekomstplannen.

Wouter Adriaensen

Een goed jaar na de opening van de eigen brouwerij op industrieterrein Beyntel, net op Oud-Turnhouts grondgebied, gaat het Het Nest nog altijd voor de wind. Eind deze maand zullen ze een kleine vierduizend hectoliter gebrouwen hebben, zowel eigen productie als voor derden. Die maximumcapaciteit wordt de komende jaren meer dan verdubbeld dankzij onder meer een grotere verkoop in het buitenland en meer contractbrouw.

Komend voorjaar komen er zes tanks bij, die over twee à drie jaar een totale jaarproductie van negenduizend hectoliter of 1,2 miljoen flesjes garanderen. “De uitbreiding lag binnen onze verwachtingen maar dat maakt het niet minder leuk om ze te kunnen realiseren”, aldus Bart Cuypers. “Eind 2018 plannen we de opening van een nieuw magazijn van 1000 m² naast ons huidig gebouw, onder meer om bieren op houten vaten, die nogal wat plaats innemen, te kunnen laten rijpen. De komende jaren gaan we dan ook van drie à vier voltijdse equivalenten nu naar negen à tien wanneer de capaciteitsverdubbeling een feit is.”

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio