Verkeer verloopt vlot maar lichten Zeshoek worden toch gerepareerd

Foto: Mia Uydens

Verkeer verloopt vlot maar lichten Zeshoek worden toch gerepareerd

Print
Turnhout - Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen vraagt zich af of de kapotte verkeerslichten aan de Zeshoek nog nodig zijn. Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) wijst op de veiligheid van de fietsers.

Sinds een aantal weken zijn de verkeerslichten aan de Zeshoek, waar onder meer de de Merodelei, de Victoriestraat en de Gasthuisstraat op elkaar aansluiten, buiten werking. “De ondergrondse schakelkast is kapot”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen). “Er komt een nieuwe kast bovengronds in de buurt van de apotheek. De vergunningen zijn aangevraagd maar het gaat nog een maand of twee duren.”

Ondertussen moeten de weggebruikers het doen zonder verkeerslichten. En dat is niet onmiddellijk een probleem, constateert Turnhoutenaar Wout Baert, program manager van Fietsberaad Vlaanderen, een kenniscentrum rond fietsbeleid. “Het is een interessante denkoefening om te bekijken of de investering in een nieuwe schakelkast wel de moeite loont. Op het eerste zicht lijkt dit een onveilige situatie, waar de weggebruikers rekening mee houden, waardoor het weer veilig wordt.”

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio