Eerste begijnhofbaby sinds mensenheugenis

Foto: Mia Uydens

Eerste begijnhofbaby sinds mensenheugenis

Print
Turnhout - Robbe is niet alleen de eerstgeborene van Joris en Nicky maar allicht ook de eerste op het begijnhof. Pas sinds enkele jaren wonen er jongere gezinnen in het Turnhoutse werelderfgoed.

“Eigenlijk hadden we er zelf niet bij stil gestaan dat een geboorte in het begijnhof zo uitzonderlijk is, daar hebben de buren ons pas bewust van gemaakt toen we terug thuis kwamen”, vertellen trotse ouders Nicky Van de Lisonk en Joris Vermonden. “We zijn vier jaar geleden als een van de eerste jongere gezinnen naar hier verhuisd. Sindsdien zijn er wel enkele oudere kinderen komen wonen maar Robbe is dus de eerste geboorte op het begijnhof.”

Opgroeien gaat Robbe waarschijnlijk niet doen in het begijnhof. “We zijn afkomstig van ‘den boerenbuiten’, het stadsleven is toch niet voor ons weggelegd - hoewel dat eigenlijk pas begint als je de poort buiten stapt. Als we verhuizen gaan we het wel missen, er hangen al herinneringen vast aan dit huis - zo zijn we hier ook getrouwd. Maar voorlopig wonen we heel graag in het begijnhof.” 

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio