© Wouter Adriaensen

Fleur maakt sleutelhangers voor strijd tegen kanker

Amper acht jaar is ze maar toch kwam Fleur Baelus zelf met het idee om dit najaar sleutelhangers met unieke tekeningen te maken en te verkopen voor de strijd tegen borstkanker. De ziekte trof eerder haar oma Lut en mama Liesbeth.

Wouter Adriaensen

Sinds begin september is Fleur Baelus op elk vrij moment bezig met haar roze pincet. Met kleine plastic pixels in verschillende kleuren maakt ze kunstwerkjes in de vorm van een sleutelhanger. De opbrengst van de verkoop gaat, in het kader van de benefietactie Music for Life, naar Pink Ribbon. Die vereniging wil het publiek sensibiliseren voor borstkanker en fondsen verzamelen voor onderzoek naar de ziekte.

Haar oma heeft Fleur alleen gekend van foto’s. “In 1989 is mijn mama gediagnosticeerd met borstkanker, vijf jaar later is ze overleden”, vertelt Fleurs mama, Liesbeth Bax. “Zij wou niet dat haar kinderen er van af zouden zien dus werd er weinig over haar ziekte gesproken. Toen in het voorjaar van 2013 een knobbeltje bij mij werd gevonden, hebben we besloten om het helemaal anders aan te pakken.” “Mama was heel ziek van de chemo, dat was helemaal niet fijn”, herinnert Fleur zich nog goed.

De creaties van Fleur kun je vinden op Facebook op haar eigen PixelFleur-pagina.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio